AENC Audiovisual Nederland
AENC Audiovisual Nederland
Van Hennaertweg 6
2952 CA Alblasserdam
0031 - (0)78 - 69 95 888 - contact@aenc.nl
Slimme oplossingen voor het moderne werken

 
 

Zes meest gemaakte fouten met Narrowcasting

Gefeliciteerd! U heeft na veel vergelijken en grondig onderzoek een narrowcasting systeem aangeschaft, geinstalleerd en de content geupload. De planning is gemaakt en het doel is helder, succes gegarandeerd!

Nu is het een kwestie van het scherm aanzetten en relaxen, toch? FOUT!

Voor het geval niemand het u verteld heeft; narrowcasting vergt een voortdurende inzet van tijd en middelen, en u zult onderweg ongetwijfeld wat hobbels en kuilen tegenkomen. Gelukkig bieden veel narrowcasting bedrijven de optie om uw complete systeem te managen en updaten, maak hier gebruik van als u het zelf liever niet kan of wilt doen!

Als u de touwtjes liever zelf in handen heeft kunt u hier leren van de 6 meest gemaakte narrowcasting fouten:

1. Te veel tegelijk op het scherm willen doen.

Ook al komt de meeste narrowcasting software met heel wat opties, u hoeft niet alles in één keer te laten zien. Hou altijd uw gestelde doel(en) voor ogen, wat doorgaans het leveren van informatie is. Uw boodschap kan verloren gaan als het scherm vol staat met prikkels die bezoekers niet kunnen filteren. Laat alles één voor één zien, dit zorgt ervoor dat het publiek geinteresseerd is en blijft.

2. Content laten verouderen.

Als u iets in uw speellijst heeft laten staan omdat u het vergeten bent, is de kans groot dat uw publiek het ook vergeten is. Hou het fris door elke dag nieuwe content te laten zien en herhaal deze. Dit werkt beter dan één boodschap de hele dag aan laten staan. Nieuw nieuws, aanbiedingen of informatie is wat uw publiek doet terugkomen. Niemand is geinteresseerd in een Kerstboodschap als het al bijna Pasen is!

3. Software niet updaten.

Om je content up-to-date te houden is het zaak dat de software dat ook is. Veel bedrijven bieden updates gratis aan en voeren deze ook gelijk voor u uit. Mocht dit niet het geval zijn, ga er dan zelf achteraan. Updates zijn er om het u makkelijker te maken, dus laat dit niet versloffen.

4. Audio gebruiken waar u dat niet zou moeten doen.

Niks is vervelender dan (onbewust) uw publiek wegjagen omdat het geluid storend is. Vooral in omgevingen waar mensen geconcentreerd moeten werken of met elkaar in gesprek zijn kan herhalende audio ontzettend vervelend zijn. U wilt publiek juist aantrekken, niet afstoten! Is het geen absolute vereiste dat er geluid wordt afgespeeld, laat het dan weg.

5. De 'call to action' vergeten.

Met alles wat u vertoond wilt u een actie of reactie uitlokken. Wees er zeker van dat het publiek de boodschap begrijpt en daarna weet welke vervolgactie er ondernomen moet worden. Waar kunnen ze die extra informatie dan krijgen? Wanneer gaat die 1+1 gratis actie dan precies in en voor welke producten geldt dit? Zorg dat de boodschap duidelijk is.

6. Geen narrowcasting richtlijnen opstellen.

Als uw personeel zich ontfermt over de narrowcasting, zorg dan dat er duidelijke richtlijnen aanwezig zijn. Boodschappen moeten eenduidig zijn, in dezelfde (huis)stijl en tone of voice, en met regelmaat ververst worden. Als dit nergens opgeschreven of gepubliceerd is weet nieuw, of invallend personeel bij bijvoorbeeld vakantie niet wat ze te doen staat. Dit kan uw narrowcasting compleet te niet doen dus zorg dat deze richtlijnen voor iedereen toegankelijk zijn.

Zes meest gemaakte fouten met Narrowcasting - Zes meest gemaakte fouten met Narrowcasting
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • Mister Cash
  • Cash