AENC Audiovisual Nederland
AENC Audiovisual Nederland
Van Hennaertweg 6
2952 CA Alblasserdam
0031 - (0)78 - 69 95 888 - contact@aenc.nl
Slimme oplossingen voor het moderne werken

 
 

Prowise PT301 Windows Pro 2-in-1 tablet

De wereld verandert razendsnel, door de komst van het internet en de steeds slimmere computertechnologie. Dat is niet alleen terug te zien in de samenleving. maar ook in klaslokaal. Kruipertjes leren eerder om te gaan met een tablet dan dat ze leren lopen. Tablets, smartphones en de mogelijkheden van het internet zijn van jongs af aan een vast onderdeel van ons leven. Het Nederlandse bedrijf Prowise speelt daarop in en maakt software en hardware speciaal voor scholen en bedrijven.

Totaaloplossing

Prowise biedt met touchscreens in diverse soorten en maten, tablets en een online omgeving voor het maken van educatief materiaal een totaaloplossing voor het onderwijs. De software waarmee docenten eenvoudig digitale lesstof kunnen maken is zeer gebruiksvriendelijk, zeker in combinatie met de grootformaat touchscreens. Dankzij de daarin ingebouwde computer werken die als het ware als een gigantische tablet.

Het bedrijf brengt echter ook een eigen 'echte' tablet op de markt, ontworpen in Nederland. Nu zal je als hardware liefhebber direct je hoofd schudden en zeggen: het enige dat ontworpen is in Nederland is het logo aan de achterkant, maar dat is niet het geval. Uiteraard wordt hij gefabriceerd in China, maar de keuzes die gemaakt zijn, zijn Nederlands.

Gewone tablet

Het eerste dat opvalt, is dat het eigenlijk een heel gewone tablet is, dat zo in de winkel had kunnen liggen, zij het een met een zeer solide ontwerp en constructie. Feitelijk is het een 2-in-1: je kunt hem als Windows laptopje gebruiken met het meegeleverde toetsenbordje. De koppeling is magnetisch en krachtig genoeg dat zelfs als je hem aan het scherm vastpakt, het toetsenbord gewoon vast blijft zitten.

Op de tablet zelf zit een Micro USB- en Micro SD-aansluiting. Het toetsenbordje voegt daar nog een extra volwaardige USB host aansluiting aan toe. Die is geschikt voor een muis of een USB-stick, maar helaas niet krachtig genoeg voor de meeste externe harde schijven. De tablet weegt 605 gram, inclusief het toetsenbord weegt het geheel net iets meer dan een kilo. Licht en compact genoeg voor kinderhanden.

De techniek van dit model is gebaseerd op een quad-core lntel Atom Z3735F-processor, 2 GB geheugen en 32 GB flashopslag. Het scherm is 10, 1 inch groot, biedt een 1280x800 resolutie en heeft dankzij het AHVA-panel een uitstekende kijkhoek. Aan de voorzijde vind je een 2 megapixel camera. achterop een 5 megapixel exemplaar. De werking is Iekker vlot, mede dankzij het eMMC-flashgeheugen waarop Windows is geïnstalleerd. Voor communicatie met de buitenwereld is een dual-band 802.11 a/g/b/n adapter ingebouwd.

Shape the Future

Standaard is de Prowise tablet voorzien van Windows 8.1 Pro volgens de speciale (goedkope) Shape the Future-licentie. Deze wordt uitsluitend geleverd aan basis- en voortgezet onderwijs. Er wordt voor de zakelijke markt gewerkt aan een variant met Windows Sing. Het voordeel van Windows is dat alle software er op werkt - ook oude educatieve software. maar ook gloednieuwe web gebaseerde omgevingen. Ook zijn juffen en meesters op school doorgaans het meest vertrouwd met Windows. De werktijd op de accu is zo'n 6,5 uur (gemeten met PowerMark Productivity) en dat is zeker voor een tablet zonder extra accu erg goed. Een dag op school moet geen probleem vormen. Het opladen duurt wel vrij lang, maar als je hem aan het einde van de schooldag aan de lader hangt is hij de volgende ochtend vol.

Gewoon is bijzonder

Dat het een gewone tablet is, is wel bijzonder. Je zou verwachten dat voor zo'n omgeving een speciaal, extra stevig model gewenst is. Daar is bewust niet voor gekozen, aldus Prowise. Jonge kinderen maken al vroeg thuis kennis met onder andere tablets en zijn daardoor gewend om er voorzichtig mee om te gaan. Dat doen ze dus ook op school. Bovendien zijn extra stevige tablets vaak stukken duurder dan deze van Prowise. Hierdoor is het voor een school aantrekkelijker om twee keer zoveel modellen te kopen die wat minder robuust zijn. En uiteraard is de afschrijving op de voordeliger modellen ook lager en kunnen dus sneller nog modernere exemplaren worden aangeschaft. Dat de makers zelf voldoende vertrouwen in hun ontwerp hebben, blijkt wel uit de drie jaar garantie die ze geven op deze tablet.

Conclusie

De Prowise Windows Pro 2-in-1 is een bijzondere tablet van een bijzonder Nederlands bedrijf. Hij is solide geconstrueerd en bovendien prettig in gebruik. Hoewel hij ontwikkeld is voor het onderwijs. is hij zo mooi en doordacht dat het bijna jammer is dat hij alleen bedoeld is voor gebruik op school. Het idee achter het product vraagt om wat uitleg. maar zowel zelfstandig aIs binnen de context van het grotere productaanbod van Prowise is het een zeer doordachte tablet, die uitstekend past in het onderwijs van nu.

 

De Prowise Windows Pro 2-in-1 tablet kost € 229,- euro exclusief BTW en inclusief 3 jaar garantie. Hij is uitsluitend verkrijgbaar voor het basis- en voortgezet onderwijs. De variant met Windows Bing voor andere markten moet met een paar maanden beschikbaar zijn en zal € 279,- euro gaan kosten; deze heeft ook 64 in plaats van 32 GB opslagruimte. Meer informatie vind je op Prowise.nl.

Bron: Hardware.info #2 2015

Prowise PT301 Windows Pro 2-in-1 tablet - Prowise PT301 Windows Pro 2-in-1 tablet

Onze diensten

 

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

De medewerkers binnen uw organisatie moeten zoveel mogelijk bezig zijn met hun business. Daarbij is het niet fijn als ze tegen allerlei automatiseringshindernissen oplopen. U moet erop kunnen vertrouwen dat u de juiste oplossingen tot uw beschikking heeft en wanneer er iets onverhoopt stuk gaat, u kunt rekenen op de meerwaarde van uw audiovisuele partner.

Advies Installatieservice Servicecontract

Prowise PT301 Windows Pro 2-in-1 tablet - Diensten

Onze diensten

 

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

De medewerkers binnen uw organisatie moeten zoveel mogelijk bezig zijn met hun business. Daarbij is het niet fijn als ze tegen allerlei automatiseringshindernissen oplopen. U moet erop kunnen vertrouwen dat u de juiste oplossingen tot uw beschikking heeft en wanneer er iets onverhoopt stuk gaat, u kunt rekenen op de meerwaarde van uw audiovisuele partner.

Advies Installatieservice Servicecontract

Prowise PT301 Windows Pro 2-in-1 tablet - Diensten

Totaalpakketten

 

Keuzestress? Niet met onze pakketten!

Op basis van onze expertise hebben we een aantal pakketten voor u samengesteld, zodat u direct aan de slag kunt. Dat scheelt u een hoop uitzoekwerk. Al onze pakketten hebben een vaste prijs, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vergaderruimtes Room Management

Narrow Casting Digitale Receptie

Prowise PT301 Windows Pro 2-in-1 tablet - Alle pakketten
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • Mister Cash
  • Cash