AENC Audiovisual Nederland
AENC Audiovisual Nederland
Ohmweg 65 - 67
2952 BB Alblasserdam
0031 - (0)78 - 69 95 888 - contact@aenc.nl
Slimme oplossingen voor het moderne werken

 
 

Wartburg College (locatie Guido de Brès)

Projectomschrijving:

Totaalinrichting nieuwbouw Rotterdam met AV-producten, whiteboards, roostersoftware en besturingsystemen.

Persbericht:

Guido de Brès informeert en presenteert met laatste snufjes op presentatiegebied

ROTTERDAM/ALBLASSERDAM - Het Wartburg College locatie Guido de Brès en AV-specialist AENC Audiovisual uit Alblasserdam hebben elkaar gevonden in een vernieuwend concept. De nieuwe schoollocatie is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van in- en externe communicatie en faciliteiten.

TiC Narrow Casting

Via 32" high tech LCD-schermen die door de hele school hangen wordt informatie overgebracht aan leraren en leerlingen. Het is voor het eerst dat een dergelijk Narrow Casting systeem wordt ingezet binnen het onderwijs. De verschillende afdelingen op school (per verdieping) kunnen worden voorzien van specifieke informatie. Wijzigingen in het lesrooster, aankondigingen van uitstapjes, het waarschuwen voor diefstal of het melden van gevonden voorwerpen: het kan allemaal geactualiseerd op de beeldschermen worden weergegeven. Door de ondersteuning van TiC Narrow Casting wordt het mogelijk informatie van tevoren te plannen. De gegevens kunnen steeds geactualiseerd worden. In de nabije toekomst wordt het systeem zelfs gekoppeld aan het internet, waardoor de informatie doelgroepafhankelijk wordt weergegeven.

TEVREDEN

Het Wartburg College is erg tevreden over het nieuwe informatiesysteem. "Het bevalt ons allemaal perfect", zegt projectleider en wiskunde- en informaticaleraar J.G. Janssen. "Je komt de school binnen, kijkt snel even op het bord en bent gelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden grenzeloos en het is nog gebruiksvriendelijk ook." "TiC Narrow Casting is een informatieconcept dat in het onderwijs aanslaat", zegt Arjan Dekker, eigenaar van de AENC Groep. "Het heeft enorme mogelijkheden en toch ook een goede prijs/kwaliteitverhouding".

GROTE PRESENTATIES MET MATRIX CONTROL

In de aula is een elektrisch projectiescherm van wel 4 meter breed geplaatst. De hoge en diepe ruimte van de aula zorgde voor een flinke galm. Met het plaatsen van een professioneel geluidssysteem, dat het geluid in één richting zendt, vervalt de galm en is een spreker perfect te verstaan in de enorme ruimte.

In de vertrouwde lessenaar is een touch screen ingebouwd, waarmee de computer en alle andere apparatuur (beamer, projectiescherm, DVD en microfoons) te bedienen zijn. De presentator ziet zelf eerst een preview op zijn lessenaarscherm. Door een druk op de knop wordt deze preview verplaatst naar het grote scherm. "Dit is natuurlijk een hoogstandje van techniek. Voorheen was dit niet denkbaar", aldus Janssen van het Wartburg College.

OVERIGE AUDIO-VISUELE FACILITEITEN

Naast het informatiepakket TiC Narrow Casting dat is aangesloten op de schermen en het besturingssysteem "Matrix Control" heeft AENC Audiovisual ook de nodige andere faciliteiten geleverd. In bijna alle veertig lokalen hangen LCD schermen die zijn aangesloten op de DVD speler en soms ook op een videorecorder. "We hoeven nu niet meer zoals voorheen met grote, logge televisies of beamers te slepen. Ook dat is een grote vooruitgang" zegt de heer Janssen. In acht lokalen en in de bestuurskamer hangen beamers met bijbehorende projectieschermen, die automatisch vanaf het plafond tevoorschijn komen.

MEDIATHEEK

In de mediatheek zijn de internetcomputers aangesloten op een gezamenlijk beeldscherm waarop willekeurig de activiteiten van de leerlingen worden geprojecteerd. "Zo houden de medewerkers de activiteiten goed in de gaten en natuurlijk zit er ook een internetfilter op het netwerk," aldus Arjan Dekker van AENC. "De klant bepaalt wat men precies wil. Wij leveren waar behoefte naar bestaat."

Wartburg College (locatie Guido de Brès) - Wartburg College (locatie Guido de Brès)
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • Mister Cash
  • Cash