AENC Audiovisual Nederland
AENC Audiovisual Nederland
Ohmweg 65 - 67
2952 BB Alblasserdam
0031 - (0)78 - 69 95 888 - contact@aenc.nl
Slimme oplossingen voor het moderne werken

 
 

SAB Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart

De SAB Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart is in de begin jaren ’90 opgericht met het hoofddoel om te fungeren als Nationaal Instituut (NI) en het instellen van een landelijk inzamelnetwerk voor scheepsafvalstoffen m.u.v. ladingafval. Het instellen van een NI wordt wettelijk voorgeschreven in het Scheepsafvalstoffenverdrag c.q Scheepsafvalstoffenbesluit. Het NI is verantwoordelijk voor de handhaving van het uniforme financieringssysteem voor de inname en verwijdering van olie- en vethoudend scheepsbedrijfsafval (zie deel A van het verdrag). Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft met ingang van 1 januari 2011 de SAB officieel aangewezen als NL.

De SAB heeft AENC benaderd om op hun nieuwe locatie aan de Waalhaven z.z. een op maat gemaakte narrowcasting oplossing met nummervolgsysteem te implementeren. Klanten (zoals de bemanning van binnenvaartschepen) kunnen dan tijdens het wachten van informatie worden voorzien via een beeldscherm, via welke ook wordt gecommuniceerd wie er aan de beurt is. De SAB gebruikt het systeem als informatiekanaal m.b.t. haar vaardocumenten maar ook als visitekaartje om bezoekers te informeren over de diverse andere gebieden waarop de SAB van betekenis kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inzameling van niet oliehoudende afvalstoffen, de levering van walstroom, drinkwater en electriciteit in de havens en de inzameling van ‘grijs water’ vanuit de passagiersvaart. Beide schermen kunnen los van elkaar acteren qua getoonde boodschappen, maar wel tegelijk het wachtnummer tonen.

Op praktisch gebied is het narrowcasting systeem ook goed toepasbaar voor de SAB. Als welkomstgebaar op haar nieuwe locatie biedt de SAB tijdelijk een kopje koffie aan in het naastgelegen lunchcafé. Dit aanbod wordt meegeprint op het ticket met het wachtnummer,  maar ook andere vermeldingen kan de SAB indien gewenst zelf vermelden op het ticket. AENC heeft hiervoor met TiC Narrow Casting de werking van een nummervolgsysteem incl. ticketprinter gebruikt en 2 x een LG 47”commercial lite beeldscherm gemonteerd waar de beelden op weergegeven worden.


Daarnaast is in de vergaderruimte een 65” Prowise touch screen inclusief een ingebouwde computer, een draadloze verbindingsunit (Barco Clickshare) en een Cable Cubby (tafel unit) met diverse aansluitingen gemonteerd. De opstelling wordt eenvoudig bediend via een AMX bedieningspaneel.

SAB Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart - SAB Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart
  • Uitgebreid betaalgemak:
  • Ideal
  • Mister Cash
  • Cash