Sony lanceert Full HD 3D VPL-HW40ES Home-Cinema projector

Sony lanceert een nieuwe Full HD 3D home-cinemaprojector. De VPL-HW40ES biedt de kijker de mogelijkheid om thuis te genieten van de hoge kwaliteit en levensechte beelden van een bioscoopfilm. De projector beschikt over dezelfde SXRD-schermtechnologie zoals die van de hoogstaande digitale projectoren van Sony, maar tegen een fractie van de prijs. Van bloedstollende thrillers tot boeiende documentaires, de VPL-HW40ES brengt ze tot leven in 2D of 3D met natuurgetrouwe kleuren, de fijnste details en hoog contrast.

De VPL-HW40ES is geïntroduceerd als uitbreiding op het aanbod 4K-home-cinemaprojectoren van Sony. Dankzij de RealityCreation, Contrast Enhancer en Motionflow-technologie voldoet de VPL-HW40ES aan alle wensen van veeleisende filmliefhebbers die gaan voor de volledige home-cinema-ervaring.

Een nieuwe blik op de werkelijkheid
RealityCreation is speciaal ontwikkeld voor de moderne 4K-home-cinemaprojectoren van Sony. Deze techniek reproduceert rijke kleuren en fijne texturen die gewoonlijk verloren gaan wanneer films worden overgezet naar een home video speelfilm op schijf. RealityCreation zorgt voor een uitzonderlijke helderheid voor elke pixel. Het verschil is direct te merken, de beelden zijn scherper en brengen de kijker nog dichter bij de oorspronkelijke versie van de film.

De verbeterde optische engine van de VPL-HW40ES beschikt over een krachtige kleurhelderheid van 1700 lumen. Dit zorgt voor helderdere, indrukwekkende beelden, zelfs in verlichte ruimtes. Met Sony’s extra functies zoals de Bright Cinema- en Bright TV-modus, binnen de SXRD-projectietechnologie, wordt het 3D-beeld nog verder verbeterd.

De ultieme beeldkwaliteit
Ook beschikt de projector over ‘Contrast Enhancer’. Deze slimme modus analyseert scènes in real-time en optimaliseert continu het dynamisch bereik in alle gedeelten van het beeld voor diepe zwarttinten en sprankelende lichte kleuren. Daarnaast zorgt de Motionflow-technologie ervoor dat extra beelden worden toegevoegd aan originele beelden. Dit resulteert in scherpere, meer vloeiende bewegingen met minder ruis, ideaal voor snelle sport- en actiescènes.

Flexibele installatie
Dankzij het extra grote bereik van de lensverschuivingsinstelling biedt de VPL-HW40ES meer installatiemogelijkheden. Zo is het mogelijk om de projector ook niet gecentreerd aan het plafond te bevestigen of horizontaal te plaatsen; de beelden blijven in de juiste verhouding en goed geproportioneerd. De VPL-HW40ES beschikt over een ingebouwde 3D IR-zender, herkent 2D- of 3D-inhoud automatisch en biedt een scala aan beeldmodi. Dankzij noise-shaping zijn de storende ventilatorgeluiden nauwelijks te horen. De projector produceert slechts 21dB, dit is ongeveer het geluidsniveau van ritselende boombladeren, waardoor de home-cinemakijkers de bijgeluiden van VPL-HW40ES amper opmerken.

De VPL-HW40ES is vanaf april 2014 verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs is € 2199,- inclusief BTW.