SMART Inspiratiesessie: Bring Your Own Device

Vaak stellen docenten de vraag hoe je een mobiel toestel (iPad, tablet, smart Phone, netbook, ...) interactief kan combineren met een SMART Board.

Het antwoord op die vraag kan alle richtingen uitgaan. Afhankelijk van de context en organisatie van de specifieke les. SMART voegt nu een nieuwe, innovatieve functie toe om inhoud (tekst of afbeeldingen) op het SMART Board te plaatsen met eender welk mobiel toestel! Als het maar Wi-Fi en een browser heeft. Bring Your Own Device!!

Deze nieuwe uitbreiding is nu reeds beschikbaar op de website http://exchange.smarttech.com
Meer tekst en uitleg over deze tool vind je op www.extreme-collaboration.com

We hebben al een Engelstalige handleiding ter beschikking. Deze vindt u via deze link.

Neem zeker even de tijd om kennis te maken met deze fantastische tool!

10 tips om uw docenten naar een hoger niveau te brengen!

1. Maak een afspraak voor een SMART Inspiratiesessie! Een SMART Education Consultant laat uw docenten de didactische mogelijkheden van het SMART Board zien.

2. Laat docenten, maar ook leerlingen, thuis de Notebooksoftware downloaden en installeren.
Tijdens de installatie worden ook de Galerie (met bijna 10000 educatieve onderwerpen) en de Lesson Activity Toolkit (gereedschapskist om interactieve oefeningen te maken) gedownload.

3. Installeer de software breed in de school. Ook de Galerie met Taalpakketten en de LAT 2.0. Men kan ook al gebruik maken van de webversie http://express.smarttech.com. Hiermee kunnen lessen die in SMART Notebook software zijn gemaakt overal geopend, bekeken en aangepast worden.

4. Wijs docenten op de beschikbare (voorbeeld)lessen op www.smartopschool.nl of op onze internationale website http://www.smarttech.com/

5. Stimuleer gecombineerd gebruik van het SMART Board met Bring your own device (BYOD) en de stemkastjes(SMARTresponse). Schakelen tussen leerlingen en docent via het SMART Board is krachtig en effectief. Bovendien verhoogt het de interactiviteit in de les.

6. Laat docenten kennis maken met de mogelijkheden van de nieuwste SMART Document Camera.

7. Effectief gebruik kan bevorderd worden door het volgen van SMART Certified Training. Kijk voor een volledig overzicht van de mogelijkheden op http://www.smartboard.nl/

8. Houd het enthousiasme vast na de inspiratiesessie; plan regelmatig dergelijke sessies en maak een opzet voor Professional Development (PD) en training. Dat kan rond thema's of vakgroepen gebeuren, waarbij docenten onder begeleiding van een SMART EC of SMART Certified Trainer aan de slag gaan met de mogelijkheden van het bord. We gebruiken binnen SMART een format voor Professional Development. Een PD-traject is een lange-termijn plan met als doel het effectief gebruik van SMART-producten binnen een school/stichting op een hoger niveau te brengen. We gaan daarbij uit van een aantal fasen van ontwikkeling waar docenten doorheen lopen om technologie zinvol te gebruiken. Een PD-traject omvat een aantal vaste onderdelen (training Level 1 en 2, Train-de-trainer), maar ook regelmatige sessies/workshops om de docenten continu de mogelijkheid te bieden te leren en evalueren.

9. Plan verder korte tussentijdse sessies voor gevorderden. U kunt denken aan:

  • Werken met de Lesson Activity Toolkit (LAT)
  • De Activity Builder
  • Lesmateriaal ontwikkelen met bestaand interactief bronmateriaal

10. Tenslotte adviseren wij de SMART online assessment om interactief digitaal leren binnen uw school te inventariseren.

De inspiratiesessie wordt als Maatwerk aangeboden, met het doel onderwijs naar een hoger plan te brengen. De bedoeling is het SMART Board als een goed hulpmiddel in te zetten om zo leerprestaties en vaardigheden van leerlingen te vergroten en het onderwijs efficiënter te maken. Aan bod komen onder andere organisatie, geschiktheid van bronmateriaal, waar vind je materialen, werken op niveau, valkuilen, materialen van uitgevers en tips voor maken van lessen.

De volgende inspiratiesessies op maat bieden wij aan:

  • SMART Board en de didactische meerwaarde (geen kosten)
  • SMART Board en SMART Extreme Collaboration Addon (geen kosten)
  • Duur sessie: 1,5
  • Doelgroep: docenten, directie, onderwijsassistenten, IT-beheerders, leerlingen/studenten.

Meer weten over inspiratiesessies? Neem dan contact met ons op!