LED breekt snel door

De LED-lamp breekt verrassend snel door, zo blijkt uit de verkoopcijfers die stichting LightRec publiceert in haar jaarboek. Producenten schatten in de zomer van 2012 nog dat het jaren zou duren voordat tl-buizen vervangen zouden worden door LED. Nu blijkt dat de vervanging – met name in de openbare ruimte – veel sneller gaat dan verwacht. De verkoop van LED-verlichting steeg met 36,6 procent tot 2,6 miljoen lampen.

De stijging is volgens LightRec vooral te danken aan het toenemende gebruik van LED-verlichting in de openbare ruimte. Gemeentes gaan versneld over op LED-verlichting om energie te besparen en energiekosten te drukken. “Steeds vaker wordt daarbij gebruik gemaakt van een LED-lichtbron die is geïntegreerd in de armatuur: een ledinaire, die als één verlichtingselement wordt geïnstalleerd en vervangen. De verkoop van het aantal ledinaires steeg in 2012 met 45 procent naar 692 duizend stuks.”

In de moderne wereld van vandaag, waarin we optimaal woongenot willen ervaren en gebruik willen maken van de nieuwste technologie, mogen we zaken als energieverspilling en het milieu niet uit het oog verliezen.
LG Lighting heeft hier prima op ingespeeld en heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe LED lichtregelsystemen en beheeroplossingen.

Door de nieuwe technieken kunnen de LG LED lampen iedere ruimte perfect belichten en tegelijkertijd zijn de LG LED lampen een stuk energiezuiniger dan de huidige halogeen lampen. Dat deze lampen energiezuiniger zijn is dit niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

Wilt u meer informatie over LG LED Lampen? Neem dan contact met ons op info@presenteren.nl

(Bron: Inside information)