Lancering van nieuwe flexibele en milieuvriendelijke projectoren

Epson, 's werelds grootste fabrikant van projectoren, kondigt vernieuwde projectoren aan in de reeks met betaalbare 3LCD-instapmodellen die zijn gericht op thuiswerkers, het midden- en kleinbedrijf en het onderwijs. De EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 en EB-X25 beschikken over nieuwe functies, waaronder compatibiliteit met Wi-Fi, en bieden veel waar voor hun geld.

Deze reeks biedt een hoger aantal lumen en nieuwe functies, waaronder een moderator-functie, Colour Universal Design (CUD), een HDMI-ingang, A/V-mute en een horizontale schuif voor keystone-correctie. Dankzij een gelijke White en Colour Light Output worden kleuren drie keer helderder weergegeven, wat betekent dat u de gordijnen niet dicht hoeft te doen, zelfs niet bij daglicht. De modellen zijn gebruiksvriendelijk en beschikken over een verbeterde contrastverhouding van 10.000:1, wat scherpe en heldere beelden oplevert.

Paul White, Product Manager voor projectoren bij Epson Europe, zegt hierover: “We hebben goed geluisterd naar wat onze klanten willen, en hebben de moderator-functie geïntroduceerd. We hebben er ook voor gezorgd dat de gehele reeks op een bekabeld of draadloos netwerk kan worden aangesloten, zodat content eenvoudiger kan worden gedeeld. Deze netwerkfuncties zie je zelden in dit segment.”

In reactie op de steeds sterker wordende trend van het delen van informatie vanaf moderne apparaten als smartphones, laptops en tablet-pc's, hebben we er tevens voor gezorgd dat deze projectoren werken met de iProjection-app voor iOS- en Android-apparaten. Hierdoor kan informatie heel eenvoudig vanaf deze apparaten via de projector worden gedeeld. Ga voor meer informatie over iProjection naar www.epson.eu/iprojection.

Milieuvriendelijke functies
Om het milieu te ontzien en op lange termijn kosten te besparen, bevat deze reeks een nieuwe milieuvriendelijke instelling in het menuscherm. Hier kunt u alle milieufuncties op één locatie instellen en weergeven.

Met de automatische dimfunctie wordt de helderheid van de lamp aangepast aan de helderheid van het weergegeven beeld. Het voordeel hiervan is niet alleen dat minder energie wordt verbruikt, uw rekening lager uitvalt en het milieu wordt gespaard, maar dat ook de contrastverhouding wordt verbeterd. Met de A/V-mutefunctie en de slaapmodus kan voor de projector een zeer lage helderheid worden ingesteld, waardoor het energieverbruik van de lamp met 70 procent wordt verminderd.

Eenvoudig te gebruiken
Met behulp van de nieuwe moderator-functie op de EB-X20, EB-W22 en EB-X25 kunnen pc's en andere apparaten eenvoudig verbinding maken met de projector. De leider van de vergadering of de docent kan de geprojecteerde content beheren. Hierdoor kan de presentator gemakkelijk bepalen hoe en wanneer content wordt gedeeld. Er kunnen maximaal 50 personen tegelijk verbinding maken.

De HDMI-ingang betekent bovendien dat high-definition video en audio eenvoudig kunnen worden afgespeeld, ongeacht of de projector wordt gebruikt in een zakelijke of educatieve omgeving, of voor entertainment.

Dankzij Epson's unieke horizontale keystone-schuif en automatische verticale keystone-correctie kunnen projectoren flexibel worden opgesteld en krijgt u altijd een rechthoekig beeld.

En als de projector eenmaal correct is opgesteld, kunnen gebruikers die lijden aan kleurenblindheid het bedieningspaneel eenvoudig aflezen en gebruiken via Epson's Colour Universal Design (CUD). Dankzij de LED-kleuren en de heldere, intuïtieve menupictogrammen op het bedieningspaneel, kunnen alle gebruikers gemakkelijk met de projector werken.

De EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 en EB-X25 zijn binnenkort verkrijgbaar kosten respectievelijk € 369, € 489, € 559, € 559, € 399, € 509, € 649 en € 649 (incl. BTW).