Krachtige, heldere installatieprojectoren van de marktleider

Epson, wereldwijd marktleider op het gebied van projectoren, kondigt twee nieuwe hoogwaardige installatieprojectoren met tal van innovatieve functies aan. De Epson EB-G6900WU en EB-G6800 zijn ideaal voor de verhuurmarkt en digitale informatieborden, bieden een hoge lichtcapaciteit en zijn uitgerust met een HDBaseT-ingang. Bovendien kunnen deze projectoren beelden in hoeken en op gebogen oppervlakken projecteren. Daarnaast zijn deze modellen compatibel met lenzen uit de Epson EB-G5-serie, ideaal voor bedrijven die hun installatieprojectoren willen upgraden.

De Epson EB-G6900WU is uitgerust met een WUXGA-schermresolutie terwijl de EB-G6800 beelden met een XGA-schermresolutie projecteert. Dezemodellen zijn daarnaast uitgerust met HDBaseT, een geavanceerde technologie voor de overdracht van vijf signalen, inclusief niet-gecomprimeerde HD video, audio, voeding en bediening, tegen lage kosten voor afstanden tot 100 meter met een standaard CAT5/6-kabel.

Geprojecteerde beelden op een gebogen oppervlak of in de hoek van een ruimte worden automatisch aangepast zodat gebruikers zonder vervorming kunnen projecteren. Bovendien kan de projector 360 graden verticaal worden gedraaid zodat het beeld desgewenst eenvoudig kan worden verplaatst.

Deze projectoren worden geleverd met de gebruikelijke hoogwaardige technische functies zoals klanten inmiddels gewend zijn van Epson. Gedetailleerde kleuren worden waarheidsgetrouw gereproduceerd terwijl beelden bij verschillende lichtomstandigheden kunnen worden weergegeven dankzij een gelijke White en Colour Light Output (CLO).

Dankzij een verscheidenheid aan gebruiksvriendelijke installatiefuncties, zoals pixeluitlijning en kleuruniformiteit, zijn beide modellen eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Hierdoor hoeven gebruikers zich na installatie van de projector niet meer bezig te houden met scherminstellingen, maar kunnen ze zich volledig richten op de presentatie van hun verhaal.

George Sebastian, senior productmanager bij Epson Europe: "Deze twee professionele installatieprojectoren zijn dankzij de heldere, krachtige beelden en innovatieve functies ideaal voor de verhuurmarkt. Dankzij Edge Blending-technologie kan bijvoorbeeld een groot breedbeeld worden geprojecteerd via een aantal verschillende projectoren die naadloos samenwerken."

George voegt daaraan het volgende toe: "HDBaseT biedt geweldige mogelijkheden voor integrators en Epson maakt als één van de eerste projectorfabrikanten gebruik van deze techniek. De speciale connectiviteitsinterface voor onder andere video, data en voeding via een Ethernet-netwerk met een standaard netwerkkabel, zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de complexiteit, snelheid en kosten van installaties."

De Epson EB-G6900WU en EB-G6800 zijn vanaf juni 2013 verkrijgbaar voor een prijs van respectievelijk € 9.175 en € 5.195.