ISE 2013: Sony's oplossingen bieden blik op de toekomst

Sony kondigt tijdens Integrated Systems Europe 2013 (ISE) een reeks van innovatieve en geïntegreerde AV-producten aan voor vier verschillende markten; de detailhandel, onderwijs, corporate en home-cinema. Zo introduceert Sony voor de detailhandel nieuwe BRAVIA signage-oplossingen op basis van HTML5-technologie. Daarnaast lanceert het bedrijf baanbrekende projectoren, waaronder de eerste 3LCD laserlichtbron-projector van het bedrijf. Deze is met name ontwikkeld voor de zakelijke- en onderwijsmarkt.

Tijdens ISE 2012 kondigde Sony zijn visie ‘Jaar van AV-innovaties' aan. De afgelopen twaalf maanden heeft het bedrijf deze visie gerealiseerd. Hoe zij de beloftes waar hebben kunnen maken, wordt duidelijk op de stand van Sony tijdens ISE 2013. Daar worden de nieuwe AV-producten getoond.

Detailhandel
Sony introduceert een nieuwe, voordelige digital signage-oplossing voor zijn BRAVIA-displays op de markt. Deze oplossing is voorzien van HTML5-browsertechnologie om content met een grote hoeveelheid functionaliteiten weer te kunnen geven. Dit zonder gebruik van een set-top box. Het HTML5-formaat is zeer bekend binnen de industrie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van content. Het voorziet de volgende generatie internet van uitgebreide multimedia-ondersteuning met behoud van een eenvoudige bediening. Bovendien kunnen gebruikers effectieve signage-oplossingen creëren, zonder daarbij speciale content-ontwikkelingssoftware te installeren. De toepassing is beschikbaar in de toekomstige reeks BRAVIA-displays voor de professionele markt in het voorjaar/zomer van 2013.

Onderwijs
Sony toont op ISE 2013 een aantal nieuwe draadloze projectoren voor de onderwijsmarkt. De VPL-SW536, VPL-SW526 en VPL-SX536 zijn speciaal ontwikkeld voor de weergave van kwalitatief hoogwaardige beelden met een helderheid van maximaal 3100 lumen. Al deze modellen beschikken over een reeks functies zoals ECO-mode, een zeer korte projectieafstand, nauwelijks hoorbaar en een ingebouwde audioversterker van 10 watt. Daarnaast zijn zij geschikt voor een draadloze verbinding dankzij een draadloze LAN-module via USB. Ook toont Sony zijn eerste 3LCD laserprojector. Dit baanbrekende product is de eerste 3LCD laserprojector ter wereld die beschikt over 4000 lumen en een WUXGA-resolutie (1920 x 1200). Hierdoor is het de helderste projector in zijn klasse en een primeur voor de industrie.

Ook de bekende registratiesystemen van Sony voor klaslokalen worden tentoongesteld op de stand. In deze systemen worden audiovisuele producten van Sony op nieuwe en innovatieve manieren gekoppeld. Bijvoorbeeld het OPSIGATETM content-managementsysteem, SD/HD audio/video-switchers en universele camerasystemen worden gecombineerd met BRAVIA-displays voor de professionele markt en projectoren voor de onderwijsmarkt. Sony wil hiermee optimale leerervaringen realiseren.

Corporate
Op het gebied van liveproducties voor het bedrijfsleven showt Sony, behalve de compacte MCS-8M audio/video-switcher, ook de uitgebreide reeks gebruiksvriendelijke en voordelige pan-tilt-zoom-camera's, zoals de BRC-H900. In situaties waarbij de camera op afstand van de switcher wordt geplaatst, kan Sony's nieuwe NXL-IP55 live-productie-eenheid gebruik maken van bestaande bedrijfsnetwerken om de productieomgeving te vereenvoudigen. Dit gaat niet ten koste van de uitzendkwaliteit. De NXL-IP55 werkt ook in combinatie met de draadloze digitale audiosystemen van Sony, zoals de DWZ-B70HL lavalier en headset microfoonset en de DWZ-M70 handheld-microfoonset.

Home-cinema
Ten slotte is er op ISE 2013 een reeks home cinema-systemen te zien, waaronder Sony's 84" BRAVIA 4K LED-TV en de bekroonde VPL-VW1000ES 4K projector.