ISE 2013: Sony onthult zijn eerste laserlichtbron-projector

Sony introduceert tijdens Integrated Systems Europe 2013 (ISE) een nieuwe WUXGA-installatieprojector met laserlichtbron-technologie. Dit is de eerste 3LCD-laserprojector ter wereld die een lichtvermogen heeft van 4000 lumen en een WUXGA-resolutie (1920 x 1200). Hiermee is het de helderste projector in zijn klasse en een primeur voor de industrie.

Op basis van Sony's laserlichtbron-technologie bevat de projector lasers in plaats van LED's waardoor een optimale helderheid wordt verkregen. Wit licht, bijvoorbeeld afkomstig van traditionele UHP-lichtbronnen, wordt in de 3LCD-engine geleid. Dit levert een ongekende beeldkwaliteit op. In vergelijking met zijn voorgangers uit de F-serie zijn er verbeteringen in helderheid, contrastverhouding en kleurstabiliteit.

Voordelen laser
Een voordeel van de laserlichtbron-projector is dat er geen lampen vervangen hoeven te worden. De projector heeft een langere levensduur dan normale ‘lamp-projectoren'. Hierdoor worden de totale eigendomskosten (TCO) gereduceerd. Een ander voordeel is de nieuw ontwikkelde BrightEraTM3LCD-technologie. Deze technologie biedt de projector maximaal 20.000 uur onderhoudsvrij gebruik, afhankelijk van de omgeving en configuratie van de projector. De BrightEraTM-functie, gebaseerd op feedback vanuit de markt, is met name van belang voor bedrijfs- en onderwijssectoren waar de projector wordt gebruikt gedurende langere perioden. Tot slot is het apparaat ook milieuvriendelijk doordat het geen kwik bevat.

Gebruiksgemak
De projector is tevens voorzien van een zogenaamde ‘Picture Muting'-functie. Hiermee kan de gebruiker de presentatie snel starten zodra de mute-modus is uitgeschakeld. Dit zorgt voor een vloeiende presentatie van beelden met een zeer nauwkeurige kleurenreproductie. De laserlichtbron-projector is bovendien flexibel te installeren, inclusief de functionaliteit voor staande weergave. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke projector. De behuizing is ontworpen met het oog op flexibiliteit, met een strakke witte afwerking voor een perfecte integratie in de omgeving.

De laserlichtbron-projector is leverbaar vanaf de zomer van 2013. De projector zelf ervaren? Kom dan naar de Sony-stand (1-H100) tijdens ISE 2013 van 29 -31 januari.