ISE 2013: BenQ met nieuwe innovatieve technologieën

Op de Amsterdamse ISE 2013, de beurs voor professionele audio- en videoapparatuur, is BenQ dit jaar te vinden in hal 4/stand 4U35. Van 29 tot en met 31 januari presenteert de expert in visuele technologie de nieuwste snufjes in deze sector. BenQ biedt een breed scala aan producten voor business, onderwijs en home entertainment - van displays via grootformaat, interactieve touchscreens tot thuisbioscoop- en professionele projectoren die overtuigen door bijvoorbeeld lamploze projectie, extreem hoge lichtintensiteit door gebruik van de Dual lamp, door WHDITM- technologie (Wireless HDMI®) en energie-efficiëntie.

Lamploos: uitbreiding van het laserprojector portfolio
Op het gebied van laserprojectoren komt BenQ met iets nieuws. Naast de verleden jaar gepresenteerde LW61ST korteafstandsprojector is de nieuwe LW31 projector een ander model dat gebruik maakt van de BlueCore Light Engine en afziet van de traditionele kwiklamp. Daarmee is dit projectorgenre uitstekend geschikt als veilige, intelligente en milieuvriendelijke keuze voor gebruik op kantoor en in het onderwijs. De prestaties van de BlueCore lichtbron zijn door de SmartEco®-technologie geoptimaliseerd om gemiddeld 20.000 uur betrouwbaar licht te kunnen leveren. Alles bij elkaar wordt een extreem hoge contrastratio van 80.000:1 bereikt voor nauwkeurige scherpte en heldere afbeeldingen. Bovendien vermindert deze lichtbron het stroomverbruik met tot ongeveer 90%, wat resulteert in beduidend lagere totale kosten voor onderhoud en gebruik van de projector.

Een nieuwe dimensie in presenteren: BenQ TL650
Een verder hoogtepunt in het BenQ optreden op de ISE is het nieuwe Full HD Interactive Flatpanel met VA-LED-technologie, dat tijdens presentaties in de Windows® 8-omgeving indruk maakt in ondernemingen en onderwijsinstellingen. De combinatie van de uiterst precieze Optical Touch- en NextWindowTM-technologie, 10 bit beeldkwaliteit en multimediaconnectiviteit, gekoppeld aan het 165,1 cm/65 inch grote, interactieve flatscreen van de TL650 verleent aan iedere presentatie een nieuwe dimensie.

BenQ SH963: Dual lamp businessprojector met hoge lichtintensiteit
Ook in het professionele AV-segment presenteert BenQ een nieuw topmodel projector. De SH963 springt eruit door full HD resolutie, een extreem hoge contrastratio van 50.000:1, 6000 ANSI lumen en HQV®-technologie. Zo levert de SH963 ook bij veeleisende toepassingen in ondernemingen een uiterst dynamische beeldkwaliteit. De buitengewone flexibiliteit op het gebied van plaats van opstelling, de energie-efficiëntie volgens EU-regelgeving, LAN-verbinding en het filtervrije optisch systeem waarborgen gemakkelijke installatie, duurzame projectie en probleemloos onderhoud. Alles bij elkaar leidt dit tot verlaging van de Total Cost of Ownership.