Een niveautje hoger met Epson

's Werelds grootste projectorfabrikant kondigt de nieuwe EH-TW5200 aan, een speciaal voor videogames ontworpen projector met een nieuwe 'fast mode' ten behoeve van een minimale vertraging. De projector beschikt daarnaast over een hoge contrastverhouding en nieuwe MHL-aansluitmogelijkheden voor het afspelen van content vanaf smartphones en tablets.

De EH-TW5200 is ideaal voorgamers die op zoek zijn naar een groot scherm voor gebruik met hun videogamesconsole en biedt heldere Full HD 2D- en 3D-game-beelden.

Gebruikers die overschakelen op de 'fast mode' kunnen volledigopgaan in supersnelle videogames zonder enige vertraging, wat belangrijk is voor multiplayer-toernooien of schutters die razendsnel moeten kunnen reageren. De hoge contrastverhouding van 15.000:1 betekent dat donkere, schaduwrijke scènes en game-beelden scherp en helder zijn, en nooit vaag lijken. Bovendien zorgen de gelijke White en Colour Light Output van 2.000 lumen en Epson’s 3LCD-technologie ervoor dat gebruikers hun content altijd probleemloos kunnen bekijkenzonder in het donker te moeten zitten.

De EH-TW5200 is tevens één van Epson's eerste gamingprojectoren waarmee gebruikers content, zoals foto's, video en muziek, direct van hun smartphone of tablet kunnen afspelen door middel van de MHL-poort.

Madlyne Colson, productmanager bij Epson Europe, zegt het volgende: 'We hebben deze projector ontwikkeldals ideale upgrade voor traditionele platte tv-schermen, voor betere gaming met grotere en helderdere beelden. Gamers krijgen niet alleen Full HD 2D- en 3D-projecties en een scala aan andere functies voor een betere game-ervaring, maar de projector is ook volledig aanpasbaar aan een groot aantal omgevingen. Met een schermgrootte die kan variëren van 30 tot 300 inch en keystone-correctie voor een uitgelijnd beeld onafhankelijk van de hoek van de projector, is een grote open ruimte niet meer nodig of hoeft er geen ruimte te worden vrijgemaakt voor het projecteren van HD-content.'

De EH-TW5200 is compatibel met de oplaadbare actieve USB shutter-bril voor 3D-beeldweergave, die afzonderlijk wordt verkocht voor € 79. Dankzij de RF-connectiviteit (Radio Frequency) kan deze lichtgewicht bril tot op 10 m van de projector worden gebruikt.

De EH-TW5200 is vanaf september beschikbaar voor een prijs van € 899.