250.000 DRAADLOZE MICROFOONS WERKEN VOLGEND JAAR NIET MEER!

Duizenden event locaties, bands, toneelverenigingen, fitness centra en kerken in Nederland moeten een nieuwe draadloze microfoon aanschaffen, omdat de frequenties waarop de apparatuur werkt het komend jaar niet meer doen.

De draadloze microfoons moeten worden vervangen nadat de Nederlandse regering de 800 MHZ-band twee jaar geleden voor miljarden euro’s heeft geveild aan mobiele providers. Door de explosieve groei van smartphones en mobiele data hebben zij meer bandbreedte nodig. KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone zijn momenteel druk bezig hun 4G-netwerken uit te rollen.

Shure

Om welke frequenties gaat het?
Draadloze microfoons in Nederland konden tot dusver frequenties gebruiken uit de hele UHF-band 470 - 862 MHz, maar dat is veranderd. Het bovenste deel van deze band, de frequenties van 790 - 862 MHz, is sinds 1 januari 2013 toegewezen aan operatoren voor mobiele telefonie en internet. Gebruik je een microfoon in de frequentieband 863 - 865 MHz, dan is er niets veranderd en kun je de microfoon gewoon blijven gebruiken.

beschikbare frequenties

Overgangsperiode
Om iedereen de gelegenheid te geven apparatuur te vervangen of aan te passen geldt een overgangsperiode (duurt tot 1 januari 2016). Ook het landelijk kanaal 63 (806 – 814 MHz) voor draadloze microfoons verdwijnt. Dit kanaal gebruiken podia, scholen en kerken.

Gebruiksklaar voor de toekomst. DE SHURE BLXR series voor een aantrekkelijke prijs.

SHURE

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op voor een check van uw frequenties of vraag meteen een offerte aan.